Dňa 5.6.2009 v čase o 16,00 hod. „vyrazila“ výprava našej územnej úradovne do mesta Hlohovec, aby sa zúčastnili exkurzie v spol. FOOD FARM s.r.o Hlohovec, ktorá sa od roku 2006 začala zaoberať komerčným vinárstvom, pričom sa orientuje na výrobu prémiových a značkových vín pod obchodnou značkou „Golguz„, ktorej názov je odvodený od historického názvu mesta Hlohovec z roku 1113. O uvedenú akciu, ktorú pre svojich členov pripravil výbor územnej úradovne a ktorá bola do značnej miery limitovaná počtom účastníkov (17), prejavilo záujem 14 našich členov.
Po príchode do areálu spol. Food Farm sa naša výprava presunula do priestorov degustačnej miestnosti, kde nás všetkých srdečne privítal sám generálny riaditeľ spoločnosti Ing. Róbert Čík. Po tomto sa v krátkosti ujal slova sekretár územnej úradovne Mgr. Karol Babic, ktorý Ing. Róbertovi Číkovi postupne predstavil zúčastnených členov územnej úradovne a nakoniec vyjadril poďakovanie za vrelé prijatie a umožnenie zorganizovania takéto druhu podujatia (exkurzie spojenej s ochutnávkou vín zn. Golguz) výboru územnej úradovne.
Na začiatku sa začali ochutnávať vzorky bielych vín, pričom o každom z nich nám čosi povedal pracovník spol . Food Farm, ktorý degustáciu viedol. Jeho slová dopĺňal o rôzne poznatky Ing. Róbert Čík. Naši členovia mali možnosť prostredníctvom jeho doplnení opoznať rôzne prívlastky chutí a dozvedieť sa množstvo informácií, ktoré niektorých členov veľmi zaujali.
Po degustácii vzoriek bielych vín nás Ing. Róbert Čík previedol priestormi spol. Food Farm, pričom nám objasňoval proces výroby, uskladnenia a expedície vín, ktoré v ich spoločnosti vyrábajú. Nakoniec nám ukázal aj priestory ich predajne, ktorá sa nachádza priamo v areáli spoločnosti a v ktorej je možnosť si zakúpiť skoro všetky vína, ktoré patria do prémiovej rady Golguz vyrábaných spol. Food Farm.
Po tejto zaujímavej prechádzke spestrenej rôznymi informáciami zo strany Ing. Róberta Číka sme pokračovali v ochutnávke vzorky rúžového vína a následne niekoľkých vzoriek červených akostných odrodových vín, samozrejme s hlohoveckým rodokmeňom.
Na záver degustácie si zúčastnení členovia mali možnosť sami vybrať, ktoré z vín im chutilo najviac a následne pri poháriku vybratého „čarovného“ moku sa s Ing. Róbertom Číkom diskutovalo o vinohradníctve a vinárstve na Slovensku, ako aj o možnostiach presadiť sa v oblasti výroby vín v zahraničí.
Samotný záver tvorilo poďakovanie Ing. Róbertovi Číkovi za jeho osobnú angažovanosť a ochotu umožniť našim členom získať aj trochu iný pohľad na vinárstvo a jeho produkty.
Fotografie z podujatia „Exkurzia v spol. FOOD FARM Hlohovec“ si môžete pozrieť vo Fotogalérii.
Odkaz pre Ing. Róberta Číka: ĎAKUJEME.